hevoskuva

Olen Maija Keinänen Siilinjärven Vuorelasta. Koulutukseltani olen fysioterapeutti ja suorittanut erikoistumisopinnot (30op) eläinfysioterapiasta. Valmistuin fysioterapeutiksi Kuopion Savonia-Ammattikorkeakoulusta vuonna 2005, minkä jälkeen olen työskennellyt Kuopion kaupungilla terveyskeskuksen fysioterapeuttina ja nykyisin Pohjois-Savon hyvinvointialueen fysioterapeuttina.

Eläinfysioterapian erikoistumisopinnot kävin Satakunnan Ammattikorkeakoulussa Porissa 2006 – 2007. Hevoset ja koirat ovat kuuluneet aina tärkeänä ja merkityksellisenä osana elämääni, joten erikoistuminen eläinfysioterapiaan tuntui luontevalta ja mielenkiintoiselta.

Ratsastus ja hevosharrastus on kuulunut elämääni lapsesta saakka. Aloitin harrastuksen ratsastuskoululla ja nuoruuteni vietin pitkälti hevostenhoitajana kotikylämme tallilla ratsujen ja ravureiden parissa. Aikuistuttuani hevoset ovat olleet aina enemmän tai vähemmän elämässäni mukana joko hevosen omistajan roolissa tai muiden hevosten liikuttajana. Moneen hienoon hevosyksilöön olen saanut tutustua elämäni varrella.

Koirat ovat kuuluneet myös elämääni lähes aina. Ihastuin talleilla erityisesti siellä pyöriviin Jackrussellinterriereihin ja lapsuudenkotiinkin hankimme russeliherra-Vikin. Tämä rotu on kulkenut mukanani tähän päivään asti. Ensimmäinen ikioma russelini Roope on jo paremmilla metsästysmailla ja elämäni koira, sielunkumppanini Tatu poistui myös viereltäni vuonna 2016. Neljäs russelini on perhekoiramme Notte, joka tuli meille vuonna 2014.

Roopen ja Tatun kanssa harrastin aktiivisesti agilityä vuosina 2000 – 2010 ja kilpailin molemmilla koirilla 3-luokassa aina SM-tasolle asti. Tatun kanssa kävimme myös muutamissa Toko-kokeissa ja läpäistiin ALO ja AVO-luokka. Myös Notte harrasti agilityä lähinnä tyttäreni kanssa, mutta Noten pääasiallinen tehtävä on toimia koko perheen ilona ja liikuttajana ihan tavallisena perhekoirana.